Close Menu

Verkoop

Koop geen kaarten en kalenders aan de deur

De collectevergunning geldt ook voor de verkoop van goederen aan de deur voor het goede doel, zoals kaarten en kalenders. Ons advies is om geen goederen aan de deur te kopen. Benieuwd waarom? Bekijk het nieuwsbericht waarin we waarschuwen voor deze verkoop.

Check de vergunning

In de meeste gemeenten is een collectevergunning verplicht. De verkoper moet hiervan een kopie kunnen laten zien. Benieuwd welk goed doel in uw gemeente een vergunning heeft? Bekijk het collecterooster van uw gemeente.

Soms geldt er geen vergunningsplicht, maar een meldingsplicht. Dit kunt u nakijken op de website van uw gemeente.

Ziet of ervaart u iets geks? Meld dit bij het CBF

Als toezichthouder goede doelen houden wij proactief toezicht op Erkende Goede Doelen en reactief toezicht op goede doelen die niet erkend zijn. Dit laatste vereist dat wij een melding ontvangen over het goede doelen. Ziet of ervaart u iets vreemds? Meld dit bij het CBF, zodat wij uw melding kunnen onderzoeken en waar nodig in actie kunnen komen.

Iets vragen of melden?

Heeft u een vraag of opmerking over een goed doel? Stel uw vraag aan toezichthouder CBF, of geef uw melding of klacht door, ook als het gaat om een goed doel dat niet door het CBF erkend is. Wij beantwoorden uw vraag, onderzoeken uw melding en komen waar nodig in actie.