Close Menu

NDP september 2019: Overheid meest aangewezen als oplosser van wereldproblemen

15 november 2019

Hoeveel vertrouwen hebben mensen momenteel in de overheid, de kerk, goede doelen, banken en bedrijven? En wie vindt men de aangewezen partijen voor het aanpakken van grote maatschappelijke en wereldproblemen als armoede, klimaatverandering en discriminatie: de overheid, grote bedrijven, goede doelen of burgers?

Interessante vragen waar de leden van het Nederlands Donateurs Panel (NDP) in september antwoord op gaven. Uit de meting blijkt vooral dat de overheid aan de slag moet wat het aanpakken van deze wereldproblemen betreft.

Verder is het vertrouwen in kleine goede doelen, landelijke goede doelen, de CBF-Erkenning en kerken gedaald in vergelijking met 2014, 2015 en 2016. Ook naar het vertrouwen in andere instanties hebben we gevraagd.

Hoofddoel van de kwartaalmeting van het NDP is kijken hoe het gesteld is met het consumentenvertrouwen en het donateursvertrouwen. Het donateursvertrouwen laat een kleine schommeling zien: in het eerste kwartaal lag het donateursvertrouwen op -9, in het tweede kwartaal op -5 en dit kwartaal opnieuw op -9.

Lees het hele onderzoek hier.

Header NDP onderzoek