Close Menu

Zes nieuwe Erkenningen bij het CBF

26 juli 2019

Het CBF heeft weer zes organisaties mogen voorzien van de Erkenning. Zij behoren nu ook tot de Erkende Goede Doelen. Van harte gefeliciteerd!

Dierenartsen Zonder Grenzen
Dierenartsen Zonder Grenzen bestaat voor en door dierenartsen. De organisatie helpt veehouders in acht Afrikaanse landen om een betere toekomst op te bouwen. In Afrika leven miljoenen mensen van hun vee. Met gezonde dieren kunnen zij een duurzaam bestaan opbouwen, zonder honger en armoede. Daarom ondersteunt de stichting de dierengezondheidszorg met o.a. verkoop, water- en grasbeheer, opleidingen, landbouwmateriaal en vredesonderhandelingen. Zij redden hiermee niet alleen dieren, maar ook mensen.

IFES Nederland
IFES staat voor International Fellowship of Evangelical Students en is actief in ruim 170 landen. IFES gelooft dat gepassioneerde christenstudenten in deze wereld blijvend verschil kunnen maken. De stichting helpt, ondersteunt en begeleidt deze studenten op het gebied van geloof en persoonlijke ontwikkeling.

IMC Weekendschool
IMC Weekendschool verzorgt aanvullend, motivatiegericht onderwijs voor jongeren van 10-14 jaar oud op plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. De stichting laat nieuwsgierige jongeren kennismaken met professionals van uiteenlopende vakgebieden zoals o.a. Architectuur, Geneeskunde, Recht en Beeldende Kunsten. Dankzij de weekendschool ontdekken zij waar hun talenten en interesses liggen en leren ze met elkaar samen te werken.

Plastic Soup Foundation
Plasticsoep is overal: in rivieren en kanalen, op het land en zelfs in de lucht. Geen plek ter wereld is vandaag de dag nog werkelijk vrij van plastic. Voor zowel mens als dier is dit een enorm probleem. De Plastic Soup Foundation strijdt tegen een van de grootste milieurampen van deze tijd. De stichting organiseert allerlei campagnes om het plastic probleem onder de aandacht te brengen en er ook daadwerkelijk oplossingen voor te bedenken. Zo hebben zij met een internationaal team de app ‘My Little Plastic Footprint’ ontwikkelt. Met deze app kun je bijhouden hoeveel plastic je gebruikt en is het doel om je eigen “plastic footprint” te verkleinen.  

Stichting 100WEEKS
Binnen 100 weken van extreme armoede naar een zelfstandig bestaan. Dat is waar stichting 100WEEKS vrouwen in Afrika mee helpt. Dit werkt als volgt: een lokale partner van de stichting selecteert een groep vrouwen die in extreme armoede leven. Zij ontvangen elke week een klein bedrag dat ze zelf mogen besteden. Deze vrouwen weten immers zelf precies wat ze nodig hebben om binnen 100 weken op eigen benen te kunnen blijven staan. Binnen 25 weken is hun basis op orde, na 50 weken runnen ze hun eigen bedrijfje en na 100 weken is hun leven voor altijd veranderd.

Vasculitis Stichting
De Vasculitis Stichting is een centrale informatiebron voor iedereen die iets met vasculitis te maken heeft. Vasculitis is de verzamelnaam voor aandoeningen waarbij de bloedvaten ontstoken raken. De stichting wil bijdragen aan een snellere diagnose van de ziekte en een betere behandeling van patiënten met deze ziekte. De stichting probeert patiënten zoveel mogelijk op de hoogte te houden over wat er in de wereld gebeurt aan wetenschappelijk onderzoek ten aanzien van het ontstaan en de behandeling van de ziekte. Daarnaast brengen zij patiënten met elkaar in contact door het organiseren van bijeenkomsten, zoals een landelijke ontmoetingsdag en geven ze voorlichting in de vorm van brochures, films en het magazine VascuZine.

Logo's van de organisaties