Close Menu

Drie nieuwe organisaties Erkend

8 april 2019

Stichting Dierennood
Stichting Dierennood komt al sinds 2009 op voor zwerfdieren, met name zwerfhonden en -katten, in ernstige nood buiten Nederland. Dit wil zij doen op korte termijn, door het ondersteunen van locale zwerfdier-projecten. Maar ook op de toekomst gericht, met het mogelijk maken van sterilisatie-projecten om het aantal zwerfdieren te doen verminderen, alsmede educatie over respect voor zwerfdieren op basisscholen.

Stichting Elimu Mount Elgon
Stichting Elimu Mount Elgon heeft als doelstelling het bieden van financiële en/of materiële steun aan projecten die een relatie hebben met onderwijs en beroepsopleidingen in de Mount Elgon Region (een grensgebied tussen Oeganda en Kenia) te Kenia. Sinds 2005 is de stichting actief bezig met het bouwen van peuter- en basisscholen, maar ook scholen voor voortgezet onderwijs. Kinderen uit arme gezinnen worden middels een opleidingsfonds gesteund, zodat onderwijs voor álle kinderen en jongeren in Mount Elgon mogelijk is.

Dierenopvangcentrum Amsterdam
Een dier is natuurlijk het gelukkigst met een warm thuis en een baasje dat hem begrijpt en respecteert. Als dat niet (meer) tot de mogelijkheden behoort, dan is logeren bij Dierenopvang Amsterdam (DOA) een goede tweede keus. Ze ontfermen ons al sinds 1901 over de dakloze dieren in de regio Amsterdam waarbij ze liefdevolle verzorging met veel ervaring combineren.

Logo's van de nieuw Erkende Goede Doelen