Close Menu

Oplichting door directeur Stichting Droom Wens

30 november 2018

Het CBF is benaderd door diverse media over de Stichting Droom Wens in verband met de arrestatie van de directeur van deze stichting wegens verduistering. Stichting Droom Wens is geen Erkend Goed Doel. Deze Stichting staat dus niet onder toezicht van het CBF.

In de EenVandaag-uitzending van 29 november werd aandacht besteed aan de oplichting door deze Stichting Droom Wens. Roline de Wilde, directeur van het CBF: “We vinden het vreselijk dat dit gebeurt. Als je geeft aan een goed doel wil je dat het op de plek terechtkomt waarvoor het is bedoeld.”

Geef gerust aan een Erkend Goed Doel

Het CBF adviseert het publiek te checken of een goed doel Erkend is via www.geefgerust.nl.

Het CBF heeft het afgelopen jaar diverse vragen ontvangen over Stichting Droom Wens. Wanneer we veel meldingen binnenkrijgen over een organisatie waarbij we fraude vermoeden dan geven we deze informatie door aan het OM.

Stichting Droom Wens was onder andere actief met kaartverkoop. Het CBF wijst vaker op risico’s bij verkoop van kaarten, kalenders en andere producten aan de deur of op straat ten behoeve van goededoelenorganisaties. Het belangrijkste advies aan donateurs is om altijd te vragen naar de gemeentelijke vergunning. Zonder deze vergunning is in de meeste gemeenten in Nederland verkoop van goederen ten behoeve van goede doelen niet toegestaan. Deze verkoop valt niet onder venten en ook niet onder vrijheid van meningsuiting. Het is raadzaam om te controleren of de opbrengst naar een Erkend Goed Doel gaat.

Jongen met loep