Close Menu

Zes nieuwe organisaties Erkend door het CBF

13 september 2018

Dit zijn de zes nieuwe Erkende Doelen door het CBF. Deze organisaties mogen zich vanaf nu een Erkend Goed Doel noemen. Van harte gefeliciteerd!

Hospice Huizen
In de laatste, terminale fase, van het leven is het soms niet mogelijk om thuis te worden verzorgd. Hospice Huizen is het bijna-thuis-huis wat professionele zorg biedt in deze fase. Zij stellen de gast en zijn of haar naasten centraal en er is altijd tijd voor dagelijkse zorg, maar ook voor aanvullende zorg, voor zomaar even een praatje, een spelletje of een goed gesprek.

Acute zorg Voorne-Putten & Rozenburg
Op lokaal niveau zet stichting Acute Zorg VPR zich in voor de acute zorg in de regio. Zij staan garant voor de realisatie en het bewaken van alle noodzakelijke acute noodzorg op VPR. Dit doen zij door verdringing van de wachtrijen op de spoedeisend hulp, voldoende ambulances op de VPR en een ziekenhuis ingericht op acute zorg.

Meierijstad helpt Oost Europa
Stichting Meierijstad zet zich in voor de hulpbehoevenden landen in Oost Europa. Op dit moment zetten zij zich in voor één provincie ter grootte van Nederland in Oekraïne. Zo organiseren zij de inzameling van materieel, materiaal en sponsorgelden waarmee zij goederentransporten financieren en vullen.

Kerstnacht Heerenveen
Kerstnacht Heerenveen is een stichting die de inwoners van de stad Heerenveen en omgeving, jong en oud, op kerstavond met muziek, zang en gesproken woord vermaakt. De stichting heeft als doel men samen laten komen om op kerstavond zó kerst te vieren dat mensen inspiratie, bezieling en zingeving ervaren door het kerstevangelie.

Bears in mind
Bears in Mind is een beschermingsorganisatie die zich inzet voor beren in het wild en beren in nood door hun kennis, expertise en financiële middelen gebruiken. Bears in Mind richt zich vooral op Europese landen, maar is inmiddels ook internationaal bekend. Naast beren richt Bears in Mind zich  sinds de oprichting ook, naast buitenlandse welzijnsprojecten, op natuurbescherming, wetenschappelijk onderzoek en voorlichting & educatie.

Villa Pinedo
Villa Pinedo is een stichting die zich richt op kinderen met gescheiden ouders. Door forums, een online-buddy systeem en open brieven die te downloaden zijn voorziet Villa Pinedo kinderen van gescheiden ouders een plek om te praten met anderen in een soortgelijke situatie over zijn of haar situatie.

Logo's van de nieuw Erkende Goede Doelen