Close Menu

Geef gerust aan een Erkend Goed Doel

Goede doelen zijn belangrijk voor de samenleving. Zij bieden oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Nederlandersdoneren aan goede doelen. Ook steunen we goede doelen als vrijwilliger of door spullen te geven. Met al deze steun wordt ontzettend veel goeds gedaan. Natuurlijk wil je weten dat ook jouw steun goed terechtkomt. Let daarom op het ‘Erkend Goed Doel’- logo. Want aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven.

Waaraan voldoet een Erkend Goed Doel?

Een Erkend Goed Doel voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo kun je ervan uitgaan dat het goede doel bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro en verantwoording aflegt.

De kwaliteitseisen worden vastgesteld door een onafhankelijke commissie waarin ook donateurs vertegenwoordigd zijn. De controle door het CBF bestaat uit een jaarlijkse check en eens in de drie jaar een uitgebreide toets. Zo kun je gerust geven aan een Erkend Goed Doel. Meer weten? Kijk op CBF.nl.

Toezicht op goede doelen

Het CBF is toezichthouder goede doelen. Het CBF kent de Erkenning toe en controleert de goede doelen op strenge kwaliteitseisen. Inmiddels zijn er 629 Erkende Goede Doelen. Zij vertegenwoordigen 4,3 miljard van het geefgeld.

Ook onderzoekt het CBF meldingen over Erkende en niet-erkende goede doelen. Zie of ervaar je iets opvallends? Meld het bij het CBF. 

Register Goede Doelen

Check hier of een goed doel erkend is:

Kwaliteitseisen

Erkende Goede Doelen voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Benieuwd welke dit zijn?